ηλεκρτΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

 

Electrical Engineer image

Ο Ηλεκτρολογος Μηχανικος είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία μηχανικών, που ασχολείται κυρίως με ηλεκτρολογικά και υπολογιστικά θέμα, ανάλογα και με την εξειδίκευση του. Διαφέρει σημαντικά από τις περισσότερες κατηγορίες μηχανικών, όπως τον Πολιτικο Μηχανικο που ασχολείται με το στατικό και δομικό κομμάτι μιας κατασκευής, αλλά και τον Μηχανολογο Μηχανικο, που ασχολείται με το μηχανολογικό σκέλος.

Πιο συγκεκριμένα ένας Ηλεκτρολογος Μηχανικος ασχολείται με τον ηλεκτρισμό, την ηλεκτρονική και τον ηλεκτρομαγνητισμό, καθώς και τις τεχνολογικές εφαρμογές τους. Όσον αφορά το κομμάτι των οικοδομικών εργασιών που μας ενδιαφέρει περισσότερο εδώ, είναι ο πλέον κατάλληλος για τη μελέτη και τη δημιουργία ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, για κατοικίες αλλά και για τους πλέον περίπλοκους βιομηχανικούς χώρους, ακόμα και αν απαιτούνται δαιδαλώδη δίκτυα.

Γενικότερα πάντως όποια ειδικότητα και αν χρειάζεστε για κάθε είδους εργασία, το myConsutructor.gr είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή σας. Καταχωρήστε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στην κορυφαία πλατφόρμα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων πανελλαδικά και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από αξιόπιστους, οικονομικούς και αξιολογημένους επαγγελματίες του κλάδου! Με αυτό τον τρόπο θα πραγματοποιήσετε χωρίς καμία δέσμευση ή κόστος την πληρέστερη έρευνα αγοράς, εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά.

post job button


Ξεκινώντας λοιπόν την ανάλυση, πρέπει πρώτα να γίνει ο διαχωρισμός ανάμεσα στον ηλεκτρολογο μηχανικο και τον ηλεκτρονικό, καθώς ο δεύτερος ασχολείται κατά βάση ηλεκτρονικά συστήματα μικρής κλίμακας με πεδίο εφαρμογής τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα ολοκληρωμένα κυκλώματα και τις τηλεπικοινωνίες. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει και το WikipediaΟ ηλεκτρολογος μηχανικος πραγματεύεται συνήθως τη διαβίβαση της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι ηλεκτρονικοί ασχολούνται κυρίως με την αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας για να διαβιβάσουν πληροφορίες.”

Ο ηλεκτρολογος μηχανικος λοιπόν από την πλευρά του μπορεί να ασχοληθεί με άλλες δραστηριότητες, αρκετές από τις οποίες αφορούν και το οικοδομικό σκέλος. Εκτός λοιπόν από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που αναφέραμε νωρίτερα και την εκπόνηση σχεδίων ΔΕΗ, μπορεί να φανεί χρήσιμος σε μια πληθώρα εργασιών. Πιο συνηθισμένες είναι οι εγκαταστάσεις φωτοβολταικών, δικτύων τηλεφωνίας / δεδομένων και οι εγκαταστάσεις φωτισμού (σε κατοικίες αλλά και βιομηχανικές μονάδες), ή ακόμα και τοποθέτηση καμερών και γενικότερα συστημάτων συναγερμού.

certificate dei imageΜια ξεχωριστή κατηγορία εργασιών είναι τα πιστοποιητικα ΔΕΗ, τα οποίοι εκδίδουν μόνο εξειδικευμένοι ηλεκτρολογοι. Σύμφωνα μάλιστα με τη νομοθεσία του 2011 είναι υποχρεωτικό για κάθε νέα παροχή ρεύματος της ΔΕΗ ή επανασύνδεση παλιάς, ενώ ανά τακτά διαστήματα πρέπει να γίνεται επανέλεγχος του χώρου και να ανανεώνεται το υφιστάμενο πιστοποιητικο, ανάλογα πάντα και με τη φύση και χρήση του κάθε ακινήτου.

Άλλη μια ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί το ζήτημα του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), που είναι πιο γνωστό και ως ενεργειακο πιστοποιητικο. Μπορεί και αυτό να το εκδώσει ένας ηλεκτρολογος μηχανικος, όμως πρώτα πρέπει να έχει καταρτιστεί καταλλήλως και να έχει λάβει από το Υπουργείο την πιστοποίηση του Ενεργειακού Επιθεωρητή, ώστε να μπορεί πλέον να εκδίδει νόμιμα και ορθά πιστοποιητικά.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ορισμένοι ηλεκτρολογοι μηχανικοι που ασχολούνται και με το καθαρά κατασκευαστικό σκέλος, δηλαδή με χτισίματα, ανακαινίσεις κλπ. Εδώ βέβαια τα πράγματα είναι πιο υποκειμενικά και επηρεάζονται κυρίως από την εξειδίκευση του κάθε επαγγελματία αλλά και τις δικές σας ανάγκες. Αν ενδιαφέρεστε για μια κατασκευή μεγάλης κλίμακας, πιθανόν καλύτερα να απευθυνθείτε απευθείας σε κάποια κατασκευαστικη εταιρεια, όμως αν θέλετε κάτι πιο περιορισμένο πιθανόν να σας καλύψει ένας αρχιτεκτονας. Εξίσου καλή λύση μπορεί να είναι και μια τεχνικη εταιρεια, καθώς οι περισσότερες απαρτίζονται από έναν ή περισσότερους μηχανικούς, που μπορούν να σας βοηθήσουν συνολικά σε ότι οικοδομικές εργασίες χρειάζεστε.

Οτιδήποτε και να χρειάζεστε πάντως γύρω από το κομμάτι των οικοδομικών εργασιών, η καλύτερη επιλογή σας για να βρείτε τον πιο αξιόπιστο επαγγελματία είναι η κορυφαία πλατφόρμα του myConstructor.gr. Όπου και αν βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα θα χρειαστεί να αφιερώσετε μόνο μερικά λεπτά για να καταχωρήστε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο που σας ενδιαφέρει, χωρίς καμία δέσμευση. Σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε αρκετές προσφορές έως ότου καλυφθείτε και από εκεί και πέρα είστε ελεύθερος να διαπραγματευτείτε με τον κάθε επαγγελματία. Έτσι εύκολα, γρήγορα και χωρίς κανένα κόστος θα πραγματοποιήσετε την πληρέστερη έρευνα αγοράς, από την άνεση του υπολογιστή σας!

post job button


Κάπου εδώ ολοκληρώνουμε την ενότητα για τον ηλεκτρολογο μηχανικο. Για τη δική σας πληρέστερη ενημέρωση πάντως, προτείνουμε να ενημερωθείτε και για άλλες σχετικές εργασίες και υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι μηχανικοι, όπως η Οικοδομικη Αδεια, οι Στατικες Μελετες, τα Αρχιτεκτονικα Σχεδια, το Τοπογραφικο Διαγραμμα και πολλές άλλες αντίστοιχες μελέτες.

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ

post job in 4 steps banner

 

evaluation banner