ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

 

Technical Office image

Τεχνικο Γραφειο και Τεχνικη Εταιρεια είναι δύο έννοιες σχεδόν ταυτόσημες, που αναφέρονται σε επιχειρήσεις όπου υπάρχουν ένας ή περισσότεροι μηχανικοι διαφόρων ειδικοτήτων, ικανοί να σας καλύψουν στο μεγαλύτερο εύρος των οικοδομικών εργασιών που ενδεχομένως να χρειαστείτε. Οι πιο συνηθισμένες από αυτές τις ειδικότητες είναι ο Πολιτικος Μηχανικος, όμως υπάρχουν και αρκετές ακόμα, όπως θα δούμε παρακάτω.

Η διαφορά ανάμεσα στο τεχνικο γραφειο και την τεχνικη εταιρεια είναι πως το πρώτο αποτελεί έναν χώρο που στεγάζει μια ατομική επιχείρηση (ή περισσότερες), όπου ο καθένας ασκεί την ατομική του δραστηριότητα, ενώ στην τεχνική εταιρεια από την άλλη υπάρχουν 2 τουλάχιστον εταίροι (όχι απαραίτητα όλοι μηχανικοί), που όμως έχουν κοινά λογιστικά βιβλία και καθένας τους κατέχει ένα ποσοστό της εταιρειας. Όπως αντιλαμβάνεστε η διαφορά είναι μικρή αλλά και ασήμαντη για όσους απλά ψάχνετε κάποιον να αναλάβει ένα έργο σας.

Για εσάς λοιπόν η καλύτερη επιλογή είναι η καινοτόμα πλατφόρμα του myConstructor.gr, η κορυφαία ιστοσελίδα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων και επαγγελματιών. Καταχωρήστε όποια ή όποιες εργασίες επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από τους κορυφαίους του κλάδου, χωρίς απολύτως κανένα κόστος ή δέσμευση. Έτσι εύκολα και γρήγορα θα πραγματοποιήσετε την πληρέστερη έρευνα αγοράς για ότι αναζητάτε και μάλιστα από την άνεση του υπολογιστή σας.

post job button


Εδώ επίσης να αναφέρουμε και τη μεγάλη συνάφεια που υπάρχει ανάμεσα στο τεχνικο γραφειο (εταιρεια) και στην Κατασκευαστικη Εταιρεια. Ουσιαστικά οι δύο αυτές εταιρειες ασχολούνται με τις ίδιες δραστηριότητες και πολύ συχνά είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς. Αρκετοί όμως θεωρούν πως μια κατασκευαστική ασχολείται κυρίως με μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα (γέφυρες, δρόμους, πολυκαταστήματα) και με δημόσια έργα υποδομής μεγάλης έκτασης, ενώ το τεχνικο γραφειο περισσότερο με μελέτες, ανακαινίσεις και γενικότερα πιο περιορισμένες κατασκευές, χωρίς ωστόσο αυτό πάντα να αληθεύει.

Σε ένα τεχνικο γραφειο λοιπόν σχεδόν πάντα υπάρχει ένας (ή περισσότεροι) πολιτικοι μηχανικοι. Επίσης εναλλακτικά ή ταυτόχρονα μπορεί να υπάρχει μηχανολογος καθώς και κάποιος Αρχιτεκτονας. Από εκεί και πέρα ανάλογα και την βασική δραστηριότητα κάθε τεχνικης εταιρειας και το μέγεθος της, είναι πιθανό να υπάρχει κάποιος ηλεκτρολογος μηχανικος ή ένας Τοπογραφος, αν και συχνά τοπογραφικά μπορούν να εκδοθούν και από άλλες ειδικότητες.

Από εκεί και πέρα ανάλογα με το προσωπικό από το οποίο απαρτίζεται μια τεχνικη εταιρεια, μπορεί να παρέχει και τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Συνήθως κάθε τεχνικο γραφειο ανεξαρτήτως μεγέθους αναλαμβάνει την έκδοση αδειών (Οικοδομικη Αδεια, άδεια επαγγελματικών κτηρίων, άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.α.) πραγματοποιώντας και τις σχετικές μελέτες, όπως για παράδειγμα τις Στατικες Μελετες, που είναι σημαντικότατες για την ασφάλεια και τη στατικότητα κάθε κατασκευής. Από την άλλη όμως αναλαμβάνουν την επίβλεψη και υλοποίηση οικοδομικών εργασιών πάσης φύσεως, από σοβατίσματα και μονώσεις έως την πλήρη ανακαίνιση μεμονωμένων δωματίων ή και ολόκληρων κτηρίων. Επίσης εργασίες όπως η νομιμοποιηση αυθαιρετων και οι διεκπεραιώσεις υποθέσεων κτηματολογίου (που αυτό τον καιρό έχουν μεγάλη ζήτηση) είναι σίγουρο πως μπορούν να τις υλοποιήσουν.

Εκτός αυτών συνήθως οι τεχνικες εταιρειες έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης μαζί με τις σχετικές μελέτες. Τέτοιες εργασίες μπορεί να είναι μονώσεις ταρατσών / τοίχων και αλλαγή κουφωμάτων, εγκατάσταση φωτοβολταικών, τοποθέτηση ενδοδαπέδιας θέρμανσης και αντλίας θερμότητας, φυσικού αερίου ή οποιουδήποτε άλλου συστήματος κεντρικής θέρμανσης. Ιδιαίτερα όποια τεχνικα γραφεια διαθέτουν στο δυναμικό της και κάποιον ενεργειακό επιθεωρητή, πιθανόν θα έχουν μεγαλύτερη εξειδίκευση, ενώ έχουν και τη δυνατότητα να σας εκδώσουν ενεργειακό πιστοποιητικό, για όποιο σκοπό και αν το χρειαστείτε. Ομοίως όποιο τεχνικο γραφειο διαθέτει θερμογράφο, θα μπορέσει να σας κάνει μια Θερμογραφια, με την οποία θα μπορέσετε εύκολα να εντοπίσετε τα σημεία με ελλιπή θερμομόνωση (θερμογέφυρες) ή με προβλήματα υγρασίας.

Ορισμένα τεχνικα γραφεια με έναν πεπειραμένο μηχανολογο μηχανικο μπορούν να αναλάβουν πλήρως τις υδραυλικές εγκαταστάσεις κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων (συστήματα ύδρευσης, αποχέτευσης, όμβριων υδάτων, πυρασφάλειας κλπ), ενώ αντιστοίχως αν μια τεχνικη εταιρεια απασχολεί κάποιον εξειδικευμένο ηλεκτρολογο μηχανικο, είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα μπορεί να αναλάβει τη μελέτη και τη μετέπειτα υλοποίηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων (φωτισμός, πίνακας, κάμερες, internet και τηλέφωνο κλπ), καθώς επίσης και την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ.

Αρκετές τεχνικες εταιρειες ασχολούνται και με τη συμβουλευτική σε θέματα σχετικά βεβαίως, καθώς επίσης και με το κομμάτι της διακόσμησης και γενικότερα της διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων (πισίνες, κήποι, χώροι parking κ.α.). Ακόμα αναλαμβάνουν συχνά και χωματουργικές εργασίες (εκσκαφές, κατεδαφίσεις κλπ), καθώς και μελέτες / κατασκευές κατοικιών ή επαγγελματικών κτηρίων. Ορισμένες τεχνικές εταιρείες ασχολούνται περισσότερο και με το κομμάτι του real estate, καθώς εκτός από την κατασκευή αναλαμβάνουν τη μεσιτεία τους και τη διαχείριση τους καθώς επίσης και τις εκτιμήσεις ακινήτων γενικότερα.

Τέλος ένα τεχνικο γραφειο μπορεί να αναλάβει και την παροχή υπηρεσιών προς συναδέλφους μηχανικούς και τεχνικες εταιρειες. Κάθε γραφείο έχει τη δική του εξειδίκευση και τον αντίστοιχο εξοπλισμό ώστε να προσφέρει κάποιες ιδιαίτερες υπηρεσίες, ενώ αντιθέτως δεν μπορεί να προσφέρει κάποιες άλλες. Έτσι για παράδειγμα μπορεί να αναλάβει μελέτες για την έκδοση διαφόρων αδειών, την ηλεκτρονική σχεδίαση από προσχέδια αρχιτεκτονικών, ογκομετρήσεις και υψομετρίες, φωτογραμμετρία και γενικότερα πολλές άλλες εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Όλες αυτές οι εργασίες και υπηρεσίες που αναφέραμε παραπάνω είναι απλά ενδεικτικές, καθώς ουσιαστικά ο αριθμός τους είναι αμέτρητος και καθορίζεται από την εξειδίκευση και το προσωπικό κάθε εταιρείας. Όποια εργασία πάντως και αν χρειαστείτε, από τις πιο απλές και σύντομες έως τις πιο περίπλοκες και χρονοβόρες, είναι σίγουρο ότι κάποιο τεχνικο γραφειο θα μπορέσει να σας εξυπηρετήσει. Το σημαντικό είναι όμως να είστε προσεκτικοί και να βρείτε την καταλληλότερη τεχνικη εταιρεια να την αναλάβει, ώστε να είστε όσο το δυνατόν πιο εξασφαλισμένοι για την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος.

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

post job in 4 steps banner

 

evaluation banner

 

Η καλύτερη και πιο αποτελεσματική μέθοδος για να βρείτε το καταλληλότερο και πιο αξιόπιστο τεχνικο γραφειο είναι η πρωτοπόρα πλατφόρμα του myConstructor.gr, η κορυφαία πλατφόρμα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων και επαγγελματιών στην Ελλάδα. Καταχωρήστε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας χωρίς καμία δέσμευση και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από τις πλέον αξιόπιστες και οικονομικές τεχνικες εταιρειες και γραφεια, πολλά από τα οποία μάλιστα έχουν ήδη αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες τους. Έτσι εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά θα πραγματοποιήσετε την πληρέστερη έρευνα αγοράς για όποια υπηρεσία σας ενδιαφέρει, χωρίς απολύτως κανένα κόστος ή δέσμευση.

post job button


Κάπου εδώ ολοκληρώνεται η ενότητα για το τεχνικο γραφειο, όμως για την πληρέστερη ενημέρωσης σας, προτείνουμε να ενημερωθείτε και για κάποιες ακόμα δραστηριότητες που αναλαμβάνουν τεχνικες εταιρειες και όχι μόνο, όπως το Τοπογραφικο Διαγραμμα και τα Αρχιτεκτονικα Σχεδια.

.