κατασκευαστικη εταιρεια

 

Construction Company image

Συνήθως μια Κατασκευαστικη Εταιρεια είναι η μεγαλύτερη μορφή εταιρείας που ασχολείται με οικοδομικές εργασίες και για αυτό συνήθως αναλαμβάνει τις πιο περίπλοκες και εκτεταμένες. Όπως γνωρίζετε για μικρές εργασίες μπορείτε να βρείτε μεμονωμένους μάστορες και οικοδομικά συνεργεία, ενώ για έργα και μελέτες που απαιτούνται υψηλές τεχνικές γνώσεις μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον μηχανικο (Πολιτικο Μηχανικο, Μηχανολογο κ.α.).

Πιο κοντά στην έννοια της κατασκευαστικης εταιρειας είναι το τεχνικο γραφειο ή ακόμα καλύτερη η τεχνικη εταιρεια, που ουσιαστικά είναι ταυτόσημες έννοιες. Το γραφείο είναι ένας χώρος στον οποίο στεγάζονται μια ή περισσότερες ατομικές επιχειρήσεις, όπου ο καθένας όμως ασκεί την ατομική του δραστηριότητα. Από την άλλη η τεχνικη εταιρεια είναι μια επιχείρηση που ανήκει σε 2 ή περισσότερους εταίρους, που έχουν κοινά λογιστικά βιβλία και δρουν ως σύνολο, κατέχοντας ο καθένας ένα ποσοστό ιδιοκτησίας. Ως προς τον τομέα δραστηριοποίησης η κατασκευαστικη εταιρεια και η τεχνική ασχολούνται με παρεμφερείς εργασίες, όπως θα δούμε και στη συνέχεια.

Ότι και αν χρειάζεστε πάντως, για οποιαδήποτε οικοδομική εργασία, η καλύτερη επιλογή σας για να βρείτε τον καταλληλότερο να την αναλάβει είναι η κορυφαία πλατφόρμα του myConstructor.gr, η πρώτη ιστοσελίδα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων και εταιρειών στην Ελλάδα. Απλά αφιερώστε λιγότερα από 5 λεπτά για τη ΔΩΡΕΑΝ καταχώρηση του έργου σας και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από αξιόπιστες και οικονομικές εταιρειες και επαγγελματίες. Με αυτό τον τρόπο θα πραγματοποιήσετε την πληρέστερη και πιο αποτελεσματική έρευνα αγοράς και μάλιστα από την άνεση του υπολογιστή σας.

post job button


Όπως αναφέραμε και νωρίτερα λοιπόν, παρόλο που οι περισσότεροι θεωρούν τις κατασκευαστικες εταιρειες ως κολοσσούς συγκριτικά με τις τεχνικες, δεν είναι πάντα έτσι, καθώς σε γενικές γραμμές μπορούν να ασχοληθούν με τις ίδιες εργασίες. Βέβαια από την άλλη όπως θα δούμε και στη συνέχεια, οι κατασκευαστικες ασχολούνται πιο συχνά και με έργα υποδομής και βιομηχανικά έργα, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται μόνο σε αυτά.

Πιο συγκεκριμένα μια κατασκευαστικη εταιρεια – όπως αντιλαμβάνεστε και από τον όρο – ασχολείται με κατασκευές. Οι κατασκευές αυτές μπορεί να αφορούν από την ανέγερση μιας μικρή κατοικίας, μέχρι γραφεία, αποθήκες, πολυκατοικίες ή ακόμα και ξενοδοχεία και άλλα βιομηχανικά κτήρια. Εκτός από αυτά όμως συνήθως αναλαμβάνουν και δημόσια έργα όπως νοσοκομεία, σχολεία, γήπεδα, πολιτιστικά κέντρα και άλλα κτήρια δημοσίου ενδιαφέροντος.

Μια μεγάλη κατασκευαστικη εταιρεια μπορεί να αναλάβει και την υλοποίηση έργων υποδομής, όπως για παράδειγμα δρόμους, γέφυρες, λιμάνια, φράγματα, δίκτυα ύδρευσης / αποχέτευσης και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, όπως επίσης και βιομηχανικά έργα, όπως δίκτυα τηλεπικοινωνιών, αγωγούς και σταθμούς καυσίμων, φωτοβολταικά πάρκα, μεταλλεία κ.α.

Μην εντυπωσιάζεστε όμως από αυτά τα έργα, καθώς δεν σημαίνει απαραίτητα πως μια τέτοια κατασκευαστικη εταιρεια έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να σας οικοδομήσει μια κατοικία, που πιθανόν σας ενδιαφέρει εσάς. Από την άλλη όμως υπάρχουν κατασκευαστικες εταιρειες που αντί για μεγάλα δημόσια έργα υποδομής, έχουν επικεντρωθεί σε υπηρεσίες που πιθανόν σας ενδιαφέρουν. Εκτός λοιπόν από την κατασκευή μιας κατοικίας αρκετές ασχολούνται και με ανακαινίσεις (μερικές ή ολικές), αναλαμβάνοντας και όλες τις σχετικές αρχιτεκτονικες μελέτες (Αρχιτεκτονικα Σχεδια) καθώς και την έγκριση της απαραίτητης πολεοδομικής και Οικοδομικης Αδειας.

Επίσης αρκετές κατασκευαστικες εταιρειες ασχολούνται και με την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων, αναλαμβάνοντας μια σειρά από εργασίες. Τέτοιες ενδεικτικά είναι η μόνωση ταράτσας, η εξωτερική θερμομόνωση, η αλλαγή κουφωμάτων, η τοποθέτηση ενδοδαπέδιας θέρμανσης, η Θερμογραφια για την εντοπισμό απωλειών, η αλλαγή του συστήματος κεντρικής θέρμανσης με τη χρήση φυσικού αερίου / αντλίας θερμότητας, καθώς και πολλές άλλες αντίστοιχες εργασίες, Μάλιστα αν κάποιες από αυτές τις εργασίες γίνουν μέσω του προγράμματος Εξοικονόμηση κατ Οίκον, η κατασκευαστικη εταιρεια που θα συνεργαστείτε θα αναλάβει εκτός από την υλοποίηση των εργασιών και την έκδοση του ενεργειακού πιστοποιητικού.

Δεν είναι λίγες και οι κατασκευαστικες από την άλλη που έχουν στραφεί σε μεγαλύτερο βαθμό προς το κομμάτι του real estate, αναλαμβάνοντας και το κομμάτι της διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων, τα περισσότερα από τα οποία έχουν κατασκευάσει οι ίδιες. Μάλιστα εκτός από την αγορά και την πώληση ακινήτων, συχνά αναλαμβάνουν και αντιπαροχές ή εκτιμήσεις ακινήτων, καθώς επίσης και συμβουλευτική σε θέμα νομικά, φορολογικά και βεβαίως πολεοδομικά.

Με τις χωματουργικές εργασίες ασχολούνται επίσης πολλές επιχειρήσεις του κλάδου, ιδιαίτερα όποια κατασκευαστικη εταιρεια έχει ήδη τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα που απαιτούνται για τέτοιες εργασίες, όπως τις εκσκαφές (διάνοιξη θεμελίων) και τις κατεδαφίσεις. Έπειτα αρκετές από αυτές ασχολούνται και με πιο εξελιγμένες συναφείς εργασίες, όπως την αδιατάρακτη κοπή μπετού ή την αμμοβολή και την παγοβολή.

Αρκετή ζήτηση υπάρχει και για εργασίες περιβάλλοντων χώρων που μπορεί να αναλάβει σχεδόν κάθε κατασκευαστικη εταιρεια. Εκτός από τη διαμόρφωση κήπων και άλλες υπηρεσίες διακόσμησης, εξίσου χρήσιμες υπηρεσίες είναι η κατασκευή κήπου (ταρατσόκηπος, βραχόκηπος κ.α.), η εφαρμογή σύνθετων εφαρμογών άρδευσης, οι βιολογικοί καθαρισμοί, η κατασκευή πισίνας και πεζοδρομίων, τα σταμπωτά δάπεδα και πολλά άλλα.

Άλλες υπηρεσίες που επίσης μπορεί να αναλάβει μια κατασκευαστικη εταιρεια είναι η μελέτη και επίβλεψη εφαρμογής των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων αποχέτευσης και τηλεφωνίας, η νομιμοποιηση αυθαιρετων / ημιυπαιθρίων, οι στατικες μελετες, η έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ και όποιων άλλων σχετικών πιστοποιητικών ή αδειών χρειάζεστε και γενικότερα ότι αφορά το κομμάτι της δόμησης και της κατασκευής.

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

post job in 4 steps banner

 

evaluation banner

 

Γενικότερα λοιπόν μια κατασκευαστικη εταιρεια μπορεί να αναλάβει συνήθως μια μεγάλη γκάμα εργασιών που σχετίζονται με το κομμάτι της οικοδομής, εκτός βέβαια από εργασίες μικρής κλίμακας και μερεμέτια. Για αυτά πιθανόν σας συμφέρει περισσότερο κάποιο οικοδομικό συνεργείο ή μεμονωμένος μάστορας.

Ότι και αν ψάχνετε όμως στον τομέα των κατασκευών και της δόμησης, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βρείτε τον καταλληλότερο επαγγελματία είναι η καινοτόμα πλατφόρμα του myConstructor.gr, η κορυφαία ιστοσελίδα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων πανελλαδικά. Καταχωρήστε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας και σύντομα θα λάβετε αρκετές προσφορές από τις πλέον αξιόπιστες και οικονομικές εταιρείες του κλάδου, οι περισσότερες από τις οποίες μάλιστα έχουν ήδη αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες τους! Έτσι εύκολα, γρήγορα και χωρίς καμία δέσμευση θα πραγματοποιήσετε την πληρέστερη έρευνα αγοράς, από την άνεση του υπολογιστή σας.

post job button


Εδώ σιγά σιγά ολοκληρώνεται η ενότητα για τις κατασκευαστικες εταιρειες. Σας προτείνουμε όμως να ενημερωθείτε για κάποιες πολύ σημαντικές ειδικότητες του κλάδου των οικοδομών, όπως είναι για παράδειγμα ο Αρχιτεκτονας, ο Ηλεκτρολογος Μηχανικος και ο Τοπογραφος.